δραστηριοτητες με πονι και αλογα στη φαρμα μας

Εμπειρία με τα πόνι μας – ‘Pony-Experience’

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο και εντυπωσιακό απο το να παρακολουθείτε την τέλεια συνεργασία ενός παιδιού με ένα πόνι !

Με τη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν διάφορα θετικά χαρακτηριστικά, όπως υπομονή, επίπεδο νοημοσύνης, ενσυναίσθηση, καλοσύνη και υπευθυνότητα.

  • Κατάλληλο για παιδιά έως 6 ετών
  • Μέγιστη συμμετοχή 3 παιδιά με 1 πόνι
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
  • Διάρκεια 30-45 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών
  • Τιμή 20 ευρώ για ένα παιδί, 30 ευρώ για 2 η 3 παιδια
read more
Η δραστηριότητα αυτή, περιλαμβάνει τον χειρισμό και την φροντίδα ενός πόνι. Ακόμα και οι μικρότεροι φαν των αλόγων μπορούν να αισθανθούν αυτή τη μαγική σύνθεση με το φίλο-πόνι τους ! Μετά το βούρτσισμα και τις αγκαλιές με τα μικρά αλογάκια, τα παιδιά είναι ευσπρόδεκτα να δοκιμάσουν την εμπειρία της ιππασίας στην αρένα μας.

Φυσική Αλληλεπίδραση με άλογα

Ελάτε να νιώσετε μαζί μας την ατμόσφαιρα της γαλήνιας γης μας, απολαμβάνοντας τον ζεστό ήλιο στο δέρμα σας. Θα περπατήσετε ανάμεσα στο ελεύθερο κοπάδι των αλόγων μας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τους.

Kάτω απο την καθοδήγηση μας μπορείτε να ζήσετε μια αξέχαστη ώρα ανάμεσα στα άλογα μας. Σας προσκαλούμε να συνδεθείτε και να αλληλεπιδράσετε με τα κοινωνικά και ευαίσθητα ιπποειδή μας μαθαίνοντας για τον χαρακτήρα τους, τη συμπεριφορά τους και το πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

  • Κατάλληλο για παιδιά άνω των 5 ετών, εφήβους και ενήλικες
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
  • Διάρκεια περίπου 45 λεπτά
  • Τιμή 30 ευρώ έως 2 άτομα, 5 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο
read more
Μπορείτε να τα παρατηρήσετε, να τα αισθανθείτε και να αγγίξετε τα κοινωνικά άλογα μας, να τραβήξετε φωτογραφίες και να επιστρέψετε στην πολη σας με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις !
Τα άλογα είναι κοινωνικά ζωά και τις περισσότερες φορές θα έρθουν κοντά σας, να σας νιώσουν, να σας μυρίσουν και υσως να σας γλύψουν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα άλογα δείχνουν την αγάπη τους και αν αφήσετε τον εαυτό σας να νιώσει αυτή την αύρα, θα εντυπωσιαστείτε απο την έντονη συσχέτιση που θα προκύψει.

Δημιουργική δραστηριότητα εδάφους

Θα θέλατε να αποκτήσετε πιο ‘βαθύτερες΄σχέσεις με ένα απο τα άλογα μας και να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα άλογα?

Τότε, ας οργανώσουμε για εσάς ένα μάθημα βασιζόμενο σε δραστηριότητες εδαφών με ένα απο τα άλογα μας και θα λάβετε πρακτική καθοδήγηση πάνω στην προσεκτική και σωστή οδήγηση του αλόγου απο το έδαφος.

  • Κατάλληλο για παιδιά απο 8 ετών, εφήβους και ενήλικες
  • Μέγιστη συμμετοχή 2 ατόμων
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
  • Διάρκεια 45 λεπτά
  • Τιμή 30 ευρώ για 1 άτομο, 50 ευρώ για 2 άτομα
read more
Με την θετική επικοινωνία με τα άλογα-συνεργάτες μας, μπορούμε να χτίσουμε σωστές βάσεις για την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης, προκειμένου να έχουμε καλύτερες επιδόσεις στην συνεργασία μας με αυτά. Θα μάθετε πρώτα που αρέσει στα άλογα να τα αγγίζετε και σε ποια σημεία απολαμβάνουν το μασάζ. Στη συνέχεια, μαζί με το άλογο, θα περπατήσετε και θα μάθετε τα βασικά για τη γλώσσα του σώματος και θα μάθετε να ευθυγραμμίζεστε σωστά με τον ρυθμό του αλόγου. Ειδικές ασκήσεις κατάλληλες να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε, θα βοηθήσουν στην εύρεση αυτής της σαφούς επικοινωνίας.

Κάθε άλογο έχει τη δική του ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη-άλογο για εσάς !

Μαθήματα ιππασίας και πολλά άλλα !

Ο στόχος μου, όταν εκπαιδεύω μαθητές ελεύθερης ιππασίας, είναι να κινούνται ο αναβάτης και το άλογο με τέτοιο αρμονικό τρόπο, ώστε να μπορούν να νιώσουν πως είναι ΄’ενα ΄με το άλογο.

Τα μαθήματα ιππασίας γίνονται στην αρένα. Περιστασιακά, ανεβαίνουμε και στους γύρω λόφους. Κανονικά διδάσκω 1 με 2 αναβάτες σε κάθε μάθημα, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε αναβάτη .

  • Κατάλληλο για παιδιά άνω των 6 ετών, εφήβους και ενήλικες έως 70 κιλά
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
  • Διάρκεια 60 λεπτά
  • Τιμή 35 ευρώ για ένα άτομο, 60 ευρώ για 2 άτομα. Για 5 διαθέσιμα μαθήματα μπορούμε να κάνουμε έκπτωση
read more
Επικεντρώνομαι κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι μεταξύ αλόγου και αναβάτη, καθώς, και στη διδασκαλία της ασφαλούς, χαλαρής και σωστής θέσης πάνω στο άλογο. Διάφορες ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να τοποθετήσετε σωστά τη λεκάνη σας στη σέλα. Ακολουθώντας πιστά τις κινήσεις του αλόγου σας, θα σας οδηγήσουν σε μια ισορροπημένη και ευχάριστη διαδρομή.
Θα βελτιώσετε την στάση του σώματος σας και θα αναπτύξετε την αίσθηση, η οποία είναι πολύ σημαντική στην πορεία σας στην ιππασία. Θα μάθετε να επικοινωνείται με το άλογο με σαφή και χαλαρό τρόπο και ως εκ τούτου, το άλογο θα δέχεται και θα εκτελεί τις εντολές που του δίνετε μέσω της θέσης σας πάνω στη σέλα, απο τα πόδια σας και απο τα χέρια σας.
Οι ασκήσεις εδάφους, η ιπποκομία και το μασάζ θα σας βοηθήσουν επίσης να αναπτύξετε μια βαθύτερη σύνδεση. Ενώ φροντίζετε και παίζετε με το άλογο σας, θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις αντιδράσεις και στα συναισθήματα του αλόγου.
Εφαρμόζοντας όλες αυτές τις τεχνικές, θα αποκτήσετε γνώση σχετικά για τον τετράποδο φίλο σας, αλλά και για τον εαυτό σας. Τα άλογα είναι σπουδαίοι δάσκαλοι αυτογνωσίας, λόγω της ικανότητας τους να διαβάζουν το ανθρώπινο σώμα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις, να τα αντικατοπτριζουν και να αντιδρούν σε αυτά. Θα σας διδάξουν επίσης τι σημαίνει προσωπικός χώρος, γλώσσα του σώματος, την εμπιστοσύνη, την αγάπη, το φόβο και πολλά άλλα. Τα άλογα δεν έχουν την ιδιότητα να αναπτύσσουν ψεύτικες σχέσεις, γιαυτό και η αλληλεπίδραση μας με αυτά τα πανέμορφα και σοφά τετράποδα μας βοηθούν σε πολλές πτυχές της ζωής μας .

Εάν σας ενδιαφέρουν τακτικά μαθήματα στο χώρο μας,

ζητήστε τις προσφορές μας !

Make a click to share this content
© 2024: PeripetiaHorses | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress